Udsatte voksne

Udsatte voksne i Københavns Kommune er borgere i alderen 18-65 år, der er hjemløse, har et misbrug eller andre dybe sociale udfordringer.

Socialforvaltningen arbejder for at give hver enkelt borger en stabil og god hverdag med et socialt netværk og forhindre nye problemer. Det er ofte en kædereaktion af store og små begivenheder, der gør, at livet går ned ad bakke, og et brud på rutinen og strukturen kan resultere i en ond spiral. Den rette hjælp i hverdagen på rette tid og sted kan forhindre, at kæden ryger af igen.

Hjemløse eller misbrugere lever ofte et kaotisk liv, og de kan have brug for en bred vifte af forskellige former for hjælp for at komme tilbage til en bedre hverdag. For nogle udsatte borgere, er det et misbrug med psykiske, sociale og sundhedsmæssige konsekvenser, der udgør den største barriere i livet, som også medfører økonomiske problemer, da de ikke har råd til faste udgifter. For andre udsatte, der er kommet lidt ovenpå og måske har fået en bolig efter at have været hjemløs, kan det være svært at finde nye kræfter og motivation til at komme videre og få styr på dagligdagen igen. Derudover har rigtig mange udsatte ud over de sociale problemer også et langt dårligere helbred end resten af befolkningen og kæmper med fx søvnproblemer, hvilket gør det svært at have en fast døgnrytme.